Desert negresa pufoasa cu nuca si ciocolata

de Rahela Velicu in Prajituri, 27 Noi 2019 | 7906 vizualizari

 

Cea mai pufoasa si delicioasa negresa!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g margarina Unirea
  • 150 g faina
  • 3-4 linguri de cacao
  • 50-100 g nuca tocata mare
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • 1 lingura de frisca lichida
  • 3 linguri de finetti sau 100 g ciocolata cu lapte
  • esenta de rom
  • + nuca de cocos
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa pufoasa cu nuca si ciocolata:

Se mixeaza margarina moale ( de la temperatura camerei) cu zaharul. Se adauga galbenusurile, cacao si esenta si se mixeaza in continuare pana cand sunt incorporate bine.

Adaugam albusurile batute spuma cu un praf de sare si amestecam usor cu o lingura de lemn. Adaugam treptat si faina amestecata cu praful de copt, apoi nuca tocata grossier si amestecam usor.

Turnam compozitia intr-un vas de yenna uns cu ulei si presarat cu faina si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Lasam negresala racit, apoi o portionam. Eu o portionez inainte sa ii pun glazura de ciocolata pentru a curge aceasta si pe marginile prajiturii.

Incalzim frisca lichida intr-un ibric, adaugam si ciocolata si lasam pe foc pana cand ciocolata este topita.

Punem glazura de ciocolata peste negresa si daca doriti, presarati nuca de cocos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa pufoasa cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere si gutui